Het leven begint op de Universiteit #1

Screenshot-116

De eerste dag van het tweede Semester, de eerste nacht in een nieuw bed in een nieuw studentenhuis. Roxanne sliep als een baksteen, ze had al in tijden niet zo veel rust gehad. Het eerste semester verliep niet helemaal hoe ze het wou, de leraren waren niet al te leuk en de vakken al helemaal niet. En laten we maar niet beginnen over haar oude huisgenoten, die waren al helemaal erg. De eerste nacht in een nieuw bed, altijd spannend.

Screenshot-117

Diezelfde ochtend na een lange nacht met diepe slaap, begon als een hel. De wekker was te laat afgegaan, haar kleren waren foetsie en dan natuurlijk nog het ergste probleem wat een vrouw kon hebben: Roxanne’s haar besloot om niet mee te werken. Met een simpele sweat trui, jogging broek en een beer muts op haar hoofd besloot ze om zichzelf maar naar de bibliotheek te sturen om daar eens te gaan leren. De tentamens waren dan pas op vrijdag, maar eerder leren kon geen kwaad en de eerste les van vandaag had ze toch al gemist.

Screenshot-118
Screenshot-120 Screenshot-121

In de bibliotheek keek Roxanne meestal meer naar andere mensen dan dat ze echt haar boek zat te bestuderen of gewoon te lezen, soms had ze nog wel eens plezier aan een spannend boek. Maar ze had nog meer plezier aan het feit hoe mensen er uitzagen of welke boeken zij uitzochten. Een boek zegt veel over een mens, zei haar opa eens. Of iemands eet kunsten….

Screenshot-124

Na het leren is het niets lekkerder dan gewoon even bijkomen in de lokale koffieshop.  Dus werd het tijd om naar de lokale koffie shop te gaan. En dan niet voor wat kruiden waardoor je je happy gaat voelen, maar gewoon voor een energie drankje en een muffin. Hoewel ze de muffin misschien moest laten voor wat het is. Sinds Roxanne op de universiteit zat vlogen de kilo’s er sneller aan dan dat ze had gehoopt, jammer genoeg was er amper tijd om te gaan sporten.

Screenshot-130

‘O Hey Roxanne, alles goed?’ Een van de meest irritante personen die je absoluut niet tegen wilt komen, moet natuurlijk weer naar je komen zitten net wanneer je zit te genieten van je brownie. ‘Oja hoor alles is goed en met jou?’ Ze knikte blij, waarschijnlijk was ze blij omdat er eindelijk iemand wat terug zei tegen haar. ‘Ja hoor, mag ik bij je komen zitten?’  Zonder enig excuus te kunnen bedenken of überhaupt al ja te zeggen ging ze zitten.

Screenshot-131

En na het irritante persoon (haar naam ben ik allang weer vergeten) kwamen er nog twee bij mij zitten, twee meisjes uit hetzelfde studentenhuis. ‘Goh Roxanne, zou je dat nou wel doen die brownie?’ De blonde met de groene trui begon te lachen en de andere lachte mee. ‘Natuurlijk zou ik dat wel doen, stel je voor dat je iets lekkers zou missen.’ En ze waren waarschijnlijk weer uit op pesterijen.

Screenshot-133

Het roodharige irritante meisje wat mij wel vaker gedag zei was een klein beetje nerveus, dat merkte ik doordat ze telkens van haar boek op keek naar de twee meisjes. Volgens mij voelde zij zich niet zo op haar gemak bij die twee, wat ik mij goed kon voorstellen. ‘Zeg uhm’ Ik tikte het roodharige meisje aan waardoor ze al snel op keek. ‘Hoe bevalt je studie nu eigenlijk? Is het wat je had verwacht?’

Screenshot-136

‘Oh het is alles en meer, ik vind het zo geweldig! De wetenschap is echt iets waarvoor mijn leven zou willen opgeven!’ Aha een iets te overdreven reactie, maar dat maakte niet uit. De twee andere meiden begonnen te gniffelen als een stel pubbers van de middelbare school. ‘Zeg, ga even lekker anders lachen als jullie het zo nodig vinden om haar uit te lachen. Ga lekker terug naar jullie kappers poppen.’ De twee meiden haalden hun neus op en stonden op. Gelukkig, die waren weg.

Screenshot-138 Screenshot-139

‘Dankjewel Roxanne, die twee moeten altijd mij hebben. Het zijn zulke enorme pestkoppen.’ Toen ze het laatste woord uitsprak keek ze voorzichtig om zich heen, misschien was ze bang dat ze nog achter hun stonden. ‘Dat hoef je me niet te vertellen uh-uhm.. Hoe heet je ook alweer?’

‘Ik heet Ye, ben je dat nu alweer vergeten?’

Screenshot-137

En op die avond in het koffiehuis waar ook kruiden werden verkocht, ontstond een mooie eerste vriendschap voor Roxanne op de universiteit. Iets wat ze helemaal niet had verwacht en natuurlijk waar onze botte Roxanne ook niet op zat te wachten. Maar stiekem vond ze ‘het irritante meisje’ ofterwijl Ye best wel aardig.

Screenshot-126

Na de  vrije dagen kwamen er alleen maar periodes waarin er geleerd moest worden, er was amper tijd voor lol en dat miste Roxanne wel.  Het semester ging zo snel voorbij en voor dat Roxanne het wist was het altijd weer tijd om eind examen te doen.

Knipsel

Gelukkig had ze dat examen natuurlijk weer behaald en haalde ze een 10 voor haar examen. De volgende dag kon Roxanne weer met haar spullen richting Monte Vista om terug naar nederige huisje te gaan, omdat niemand daar blij van werd besloot Roxanne snel weer terug te gaan naar de Universiteit om weer lol te trappen. Roxanne heeft nu 24 punten van de 48 punten voor haar graad, dat betekent dat ze met twee semesters klaar kan zijn! Als ze dat wilt!

(Sorry dat het zo snel gaat allemaal, dat krijg je er van als je door speelt en foto’s vergeet te nemen)

Leave a comment